Luk

12. juli 2018

Brobygningsprojekt skal inspirere unge til at vælge en erhvervsuddannelse

Elever fra Ørestad Skole får nu en unik mulighed for at følge byggeriet på Kay Fiskers Plads tæt.

Når KLP Ejendomme henover de næste to og et halvt år opfører en 50.000 kvadratmeter stor kontorbygning på Kay Fiskers Plads, er Ørestad Skole en af de nærmeste naboer til byggepladsen. Naboskabet har fået KLP Ejendomme til at tage initiativ til et såkaldt brobygningsprojekt.

”Vi kommer til at præge en hel bydel med vores byggeri, og som samfundsansvarlig bygherre vil vi gerne give skolen og eleverne mulighed for at drage en positiv fordel af vores tilstedeværelse lige ved siden af dem,” siger administrerende direktør Søren Risager-Hansen om begrundelsen for projektet.

 

Unge har mange muligheder

Udover KLP Ejendomme og Ørestad Skole deltager også Dansk Byggeri og Hoffmann i projektet, der skal være med til at oplyse eleverne om, at der findes andre uddannelsesveje end gymnasiet, som cirka 75 procent af en ungdomsårgang i dag vælger.

”Det danske samfund står med et dilemma. Vi er et innovativt samfund, men vi mangler ressourcer til at eksekvere på alle de gode ideer og har derfor brug for flere, der har interesse i at arbejde med hænderne. Og helt specifikt har vi stor mangel på arbejdskraft i byggeriet, både i dag og i fremtiden. Det problem vil vi gerne være med til at gøre noget ved”, fortæller Søren Risager-Hansen.

 

Tæt kobling med elevernes læring

I brobygningsprojektet bliver byggeriet af kontorejendommen på Kay Fisker Plads brugt som undervisningsplatform, hvor elevernes undervisning knyttes tæt sammen med de forskellige faser af byggeriet i samarbejde med projektets entreprenør, Hoffmann. På den måde får eleverne mulighed for at kæde fag som naturfag, matematik, sprog og IT sammen med arkitektur, design, planlægning, budgettering, udførelse og konstruktion. Undervisningen kommer til at finde sted i en undervisningspavillon, der bliver opført i forbindelse med skurbyen på byggepladsen.

 

Udvikling af potentiale

Tre femteklasser fra Ørestad Skole har allerede deltaget i et sikkerhedskursus, så de ved, hvordan man skal agere, når man bevæger sig rundt på en byggeplads. Efter sommerferien skydes undervisningen for alvor i gang, når der d. 20. august er kick-off på byggeriet. Over de næste år vil mere end 300 elever fra Ørestad skoles 6., 7. og 8. klasser have deltaget i undervisningen i forbindelse med brobygningsprojektet.

”Hos KLP Ejendomme har vi en vision om at skabe ”Room for Human Potential”, og normalt bruger vi dette begreb i forbindelse med de ejendomme, vi etablerer og driver. Vi glæder os særligt over, at vi ved at iværksætte et projekt som dette i samarbejde med Ørestad Skole, Dansk Byggeri og Hoffmann skaber et rum, der kan inspirere unge mennesker til at bruge deres potentiale på den bedst mulige måde,” afslutter Søren Risager-Hansen.

 

Se ledige erhvervslejemål her

 

Hvis du vil vide mere

Kontakt markeds- og ejendomschef Stig Fermi-Erichsen, på tlf.: +45 2844 2661 eller sfe@klp.no

Andre nyheder

11. juli 2018

Nyt erhvervscentrum i Ørestad City

Vi har taget første spadestik til opførelsen af vores 50.000 m2 store erhvervscentrum på Kay Fiskers Plads i Ørestad City. Adm. direktør, Søren Risager-Hansen, svarer her på tre spørgsmål om det ambitiøse projekt.

Læs hele nyheden her

11. juni 2018

Skab de bedste rammer for dine medarbejdere

Engagerede og motiverede medarbejdere står naturligvis højt på virksomhedernes ønskeliste. De skaber gode resultater, giver tilfredse kunder og er dermed vigtige for at skabe en succesfuld forretning.

Læs hele nyheden her

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Vær først til at modtage sidste nyt fra KLP Ejendomme

Vi vil gerne servicere dig bedst muligt, det er derfor, vi opbevarer og behandler dine personoplysninger. Læs mere her.

Vi har sendt en mail, hvor du gerne må bekræfte, at du har tilmeldt dig nyheder og opdateringer fra KLP Ejendomme.

Husk at tjekke dit spam-filter, hvis mailen ikke dukker op i løbet af et par minutter.