Luk

12. oktober 2018

Gigantbyggeri i Ørestad henter assistance fra 6. klasser

Med en mangel på arbejdskraft er der allerede nu kamp om fremtidens talenter, og derfor har virksomhederne bag nyt gigantbyggeri i Ørestad inviteret den lokale skole til at starte et treårigt brobygningsforløb. Ved at inddrage en af Københavns største erhvervsejendomme på Kay Fiskers Plads i undervisningen, håber virksomhederne bag at gøre eleverne nysgerrige på byggeriet.

”Det er et shoppingcenter med glasgulve og studieboliger på toppen,” forklarer Zakarias fra 6. klasse på Ørestad Skole, der er i fuld gang med at tegne sit drømmehus. Sammen med sine klassekammerater får han undervisning af arkitekt Christine Mosbech midt på byggepladsen Kay Fiskers Plads, der inden for få år kommer til at huse over 3.000 mennesker fordelt på 50.000 m2.

I denne uge kickstarter tre af skolens sjetteklasser et treårigt brobygningsforløb, hvor børnene skal lære mere om alle facetter af byggeriet – fra byplanlægning og arkitektur til gravearbejde i jord. Virksomhederne bag, KLP Ejendomme, Hoffmann og Dansk Byggeri samt samarbejdspartnerne Vilhelm Lauritzen Arkitekter og Rambøll, håber på, at samarbejdet med skolen vil inspirere eleverne til at se, hvor spændende byggeri kan være.

”Hele visionen bag Kay Fiskers Plads er at skabe en åben bygning, der inviterer til brug, og det starter vi med allerede under opførelsen. For når nu skolen er nabo til en af hovedstadens største kontorbyggerier, er det jo helt oplagt, at vi giver noget tilbage, der kan inspirere og engagere børn og unge i nærmiljøet,” siger Thomas West, partner i Vilhelm Lauritzen Arkitekter.

 

Børnene er byggeriets fremtidige talenter

Ifølge Dansk Byggeri angav 31 % af danske byggevirksomheder i 2017 mangel på arbejdskraft som en produktionsbegrænsning. Derfor er det heller ingen hemmelighed, at virksomhederne bag brobygningssamarbejdet håber, at børnene bliver inspireret til at vælge byggeri som fremtidig levevej.

”Som bygherre i Ørestad har vi både et ansvar over for bydelens beboere, men også et solidarisk brancheansvar for at sikre et solidt flow af faglært arbejdskraft. Derfor er vi også rigtig glade for samarbejdet med Ørestad Skole, som inddrager eleverne i den udvikling, der foregår i deres lokalområde, samtidig med at de forhåbentlig får øjnene op for de mange spændende fagområder, der gemmer sig på en byggeplads,” siger Søren Risager-Hansen, adm. direktør i KLP Ejendomme.

Samme melding lyder fra entreprenøren Hoffmann, hvis medarbejdere blandt andet skal undervise eleverne i jordbund, rumfang og målestoksforhold.

”At introducere børn og unge for håndværksfag og praktikforløb er en vigtig del fra vores side i det at tage samfundsansvar som virksomhed. Og brobygning mellem skole og byggeplads er samtidig et glimrende eksempel på, hvordan vi passer på hinanden, når vi sammen har været på arbejdsmiljøkursus,” siger Torben Bjørk Nielsen, adm. direktør i Hoffmann.

 

Praksisnær undervisning

For Dansk Byggeri, der er en af parterne i samarbejdet, er det især interessant, at brobygningen strækker sig over tre år, så eleverne får prøvet kræfter med alle de fagområder, der knytter sig til et byggeri.

”Brobygningen er et godt eksempel på et læringssamarbejde, som tager byggeriet ind i flere fag. Det giver mulighed for at arbejde i dybden, så den enkelte elev får et indblik i de uddannelses- og karrieremuligheder, der ligger i byggebranchen. Særligt for dette samarbejde er, at den enkelte elev vender tilbage i 3 år og dermed får lejlighed til at møde de mange fagprofiler, der går og arbejder på pladsen,” siger Louise Pihl, underdirektør i Dansk Byggeri.

Og det er ikke kun virksomhederne bag projektet, der kan se en fordel i at inddrage børn og unge i hverdagen på en byggeplads. Mere end 300 elever fra Ørestad Skole vil over de næste tre år have modtaget undervisning på byggepladsen, og det vækker begejstring hos skoleledelsen.

”Ørestad Skole er glade for det gode samarbejde med KLP Ejendomme og Hoffmann, fordi det understøtter arbejdet med at få eleverne i ungdomsuddannelse og få deres kendskab til EUD-uddannelserne gjort praksisnær. Derudover gør det skolens værdigrundlag med bl.a. æstetik, innovation, læring og bæredygtighed levende for eleverne,” siger Mette Nicolaisen, der er skoleleder på Ørestad Skole.

På spørgsmålet om, hvorvidt han kunne overveje at arbejde med byggeri, når han bliver voksen, svarer Zakarias et klart ja, mens flere af hans klassekammerater er mere i tvivl. Men så er det godt, at parterne bag brobygningssamarbejdet kun har taget det første spadestik til det treårige forløb, der skal give eleverne blod på tanden og smag for byggebranchen.

 

Se ledige erhvervslejemål her

 

Hvis du vil vide mere

Kontakt markeds- og ejendomschef Stig Fermi-Erichsen, på tlf.: +45 2844 2661 eller sfe@klp.no

Andre nyheder

2. oktober 2018

Job-hopping: Sådan fastholder du dine medarbejdere

Danskerne skifter job som aldrig før. Faktisk er Danmark et af de lande i Europa, hvor flest skifter job. En opgørelse fra april 2018 udarbejdet af EU’s statistikbureau, Eurostat, viser, at Danmark i 2017 kun blev overgået af Island, når det kommer til antallet af erhvervsaktive, der skiftede job.

Læs hele nyheden her

2. oktober 2018

New Corporate Community

I marts 2018 flyttede de første lejere ind i KLP Ejendommes ambitiøse kontorfællesskab i Ørestad City, New Corporate Community. New Corporate Community tilbyder fleksible lejeforhold, servicefaciliteter af høj kvalitet og mulighed for at blive en del af et stærkt netværk med de andre lejere.

Læs hele nyheden her

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Vær først til at modtage sidste nyt fra KLP Ejendomme

Vi vil gerne servicere dig bedst muligt, det er derfor, vi opbevarer og behandler dine personoplysninger. Læs mere her.

Vi har sendt en mail, hvor du gerne må bekræfte, at du har tilmeldt dig nyheder og opdateringer fra KLP Ejendomme.

Husk at tjekke dit spam-filter, hvis mailen ikke dukker op i løbet af et par minutter.